dimecres, 5 d’abril del 2017

Escola en Família. Assetjament Escolar

ASSETJAMENT ESCOLAR: IDENTIFICACIÓ, DETECCIÓ I SENSIBILITZACIÓ.


 Seguint amb el cicle de xarrades i tallers dins el projecte Escola en Família, hem tingut aquesta vegada, amb la col·laboració de FAPA, al psicòleg Raül Pérez Naya, amb molts anys d'experiència treballant amb joves sobre el tema.

Fonamentalment la xerrada va tindre dues parts:

A la primera part ens dedicarem a explicar aquells elements que intervenen quan es produeix l'assetjament: els diferents actors que hi participen, com ara la víctima, l'agressor, el grup de recolzament de l'agressor, la resta dels alumnes de l'escola que viuen amb els episodis d'assetjament escolar, l'escola, les famílies d'uns i d'altres, i la societat que ens envia missatges d'alarma.

En aquesta part, també vàrem estar mirant com podíem atendre aquest problema des de les diferents perspectives i des dels diferents agents (alumnes, mestres o pares), i com tots junts espentant en la mateixa direcció sempre serà més fàcil.

També es va fer referència al fet que en aquestes situacions tothom és víctima: Tenim la víctima que rep les agressions, els agressors que no saben relacionar-se, el grup d'iguals que viuen amb por de ser les properes víctimes, els mestres per haver d'abordar situacions tenses, les famílies que pateixen,..

La segona part de la xerrada va estar centrada en les preguntes que feren les famílies que acudiren a la xerrada: com ajudar en els casos que coneixem, com detectar les situacions d'assetjament, diferenciar allò que és normal i el que ja podem considerar bullying, i algunes altres preguntes que anaven sorgint.

El psicòleg Raül Pérez, que també és docent, ens va fer saber que la xarrada li va resultar molt agradable. Des d'ací, volem donar-li les gràcies per la seua proximitat i disposició.

Si us sorgeixen dubtes al respecte, va deixar a disposició de tota la comunitat escolar el seu correu electrònic: raulpnaya@gmail.com i el seu telèfon: 654 455 666

Podeu també donar-li una ullada al seu blog:  http://raulpereznaya.blogspot.com.es/

Recordar-vos que la propera xarrada serà dijous 18 de maig ales 17:00h: Utilització de Noves Tecnologies